Help en FAQ's

Home » Help en FAQ's


Wat is hobbyhulp?

Op hobbyhulp kun je een vrije-tijdsbesteding aanbieden, een hobbymaatje zoeken om je liefhebberij mee te delen en hobbyspullen kopen en verkopen. Elke hobbyist kan hier nieuwe ideeën  en inspiratie opdoen. Veel plezier !

Hoe werkt hobbyhulp?
Na registratie kun je een advertentie of oproep plaatsen of een cursus of activiteit aanbieden. Je bent vrij om het aanbod van anderen te bekijken en je voor een leuke hobby in te schrijven.

 

Hoe werkt hobbyhulp.nl?


Hier kunt u een hobby zoeken of een vrijetijdsbesteding aanbieden, bijvoorbeeld een hobbycursus, training of festiviteit. Ook kunt u een HobbymMatje zoeken via de"friendfinder" of hobbyspullen verkopen. Ook kunt u een aanbieder beoordelen. Om een hobby aan te kunnen bieden, het forum te kunnen gebruiken of een beoordeling te kunnen schrijven moet u zich registreren, of inloggen als u zich al eerder heeft aangemeld.

Als u zich registreert, dient u akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en ons privacybeleid

Dit is om u en anderen te beschermen tegen spam en misbruik.

Misbruik kunt u melden op: .

 

Registreren

Registreren gaat eenvoudig met uw e-mailadres. Hobbyhulp stuurt dan een link naar het opgegeven e-mailadres. Door op deze link te klikken bevestigt u de geldigheid van dit e-mailadres. Daarna kunt u een hobby aanbieden.

 

Hobby aanbieden

Als u een hobby aanbiedt, kunt u op hobbyhulp.nl een profiel aanmaken, waar u meer informatie over u zelf kunt plaatsen en over de activiteiten die u aanbiedt. Als u een eigen website heeft, kunt u daarnaar verwijzen. U bent dan wel een teruglink naar hobbyhulp.nl te plaatsen.

Heeft u een activiteit geplaatst, dan kunt u deze aanpassen en verwijderen door in te loggen. Hobbyhulp.nl is in principe gratis.
Vindt u niet precies de juiste categorie om een hobby onder te brengen, kies dan de categorie "Overig". Het aantal categorieën wordt gestaag uitgebreid als er nieuw activiteiten worden toegevoegd. Zo komt uiteindelijk elke hobby-activiteit in de optimale categorie terecht. Als u een categorie mist, dan kunt u dat ook doorgeven aan de webmaster.

 

Hobby zoeken

Als u een hobby zoekt, hoeft u zich niet aan te melden.

U kunt zoeken via de hobbycategorieën aan de linkerkant, of via de zoekbalk. Vindt u niet direct wat u zoekt, dan kunt u op "Uitgebreid zoeken" klikken.

 

Hobby recenseren

U kunt uw ervaring delen, bijvoorbeeld als u aan een hobby-activiteit heeft deelgenomen. Schrijf dan een "review".

 

Friendfinder

Ook kunt u een profiel aanmaken waarin u schrijft dat u iemand zoekt om een hobby mee te delen, bijvoorbeeld om samen naar het Theater te gaan of een sportwedstrijd te bezoeken. U kunt aangeven dat u iemand van uw eigen leeftijd zoekt, een groepsactiviteit wilt doen, of dat u een man of een vrouw zoekt.

 

Hobby-artikelen aanbieden

Net als op Marktplaats kunt u advertenties plaatsen om hobbyspullen te kopen en te verkopen, liefst zonder gebruikssporen, dus spullen die er netjes uitzien en schoon zijn

 

Aanbeveling

Wilt u iemand op een idee brengen voor een nieuwe hobby, of kent u iemand die een activiteit aanbiedt, beveelt u ons dan aan via Twitter of Facebook.

 

Hulp nodig?

Komt u er niet uit, stuur dan een mailtje met een link naar de pagina waarmee u een probleem heeft en een toelichting naar: .